» cycles + SSE2
Updated 22:10 May 13th, 2011
20
(4169)  15,398

This is an experimental win32 SSE2 build with CPU/CUDA support.

 

Make sure you have up to date drivers or you won't see the 'GPU' Device!

Tested with NVIDIA drivers 270.61

 

Have Fun!

 

-XercesBlue

20 Comments so far. Leave yours.
09:48 September 18th, 2011
@daeus
Had the same issue while working on complicated scene and using nVidia GeForce 320M,
what kind of scene you're trying to render ? Could you try to render standard cube and see if that solves the trick ?

In my case I assume that at first scene was too complex to fit into 256MB of mem that GF 320M operates on.
Try it yourself
01:14 May 18th, 2011
Can't find an edit button sorry.
I mean the 64 bit version of cycles does the same for me.
01:10 May 18th, 2011
CPU mode works fine for me but GPU mode just gives me a black screen. The console reports
CUDA error: Out of memory in cuLaunchGrid(cuPathTrace, xblocks, yblocks)
Athlon x2 3.2
8800GTS 320
Vista 64
I've installed 270.61, Cuda Toolkit 4 64 and 32
The 32 bit SSE2 version does the same for me.
Any thoughts?
03:42 May 14th, 2011
the same!
I did tests on the performance CPU and GPU
I realized that when you use GPU cycles is less than 35% processor use
And when using the CPU, processor using 90% -95%
Why not use processor cycles within 90% with GPU?

and
Thanks for the cycles.

Look at the video: http://youtu.be/1UfZMSIsUDc?hd=1
15:01 May 12th, 2011
@Vyache01
You need to use it with Fresnel lower than 0.45 (0.15 is very close to glass).
09:38 May 7th, 2011
Reflection isn't looking right, I'm using Glass BSDF with roughness at nil and Frensel at around 0.600 and up.
00:50 May 7th, 2011
Nice... made a test (for info, downloaded to a x64 i7, Nvidia 1.5gb, 8gb ram).
Used this startup scene (with some new settings. Rendered with 100 Passess

Render with CPU: 1 minute 44 sec
Render with GPU: 40 sec

:-)
13:37 May 6th, 2011
Can Cycles support Muti GPUs mode ?
09:18 May 5th, 2011
Thanks!
does this have the animation patch?

I cant get animation to work.
[bf-blender] Revision 36479
Author: blendix
Date: Wed May 4 09:41:45 2011 UTC

Cycles: fix scene not updating for animation render, patch by David Rodriguez Garcia.
09:01 May 5th, 2011
does anybody managed to put a texture on to a material ?
what's the procedure?
17:59 May 4th, 2011
GPU works!!

i3 3,0 mhz
4 gb ddr3
Win7 x64
GF GTS 250 1gb asus
10:20 May 4th, 2011
This build is working on my system, but I have to test it more.

Specs:
3.0GHz Athlon II X3
4GB DDR2
Windows 7 Professional x64
EVGA GeForce 460 GTX se

The GPU rendering speed is faster than the video demonstrations I have seen, but again I have just started to test.
Fantastic job so far!
19:18 May 3rd, 2011
Also, have you a lead on whats causing those UV problems?
19:18 May 3rd, 2011
Even faster :) Amazing!

I heard someone talking the other day about particle support, is there a trick to getting hair to work or is that not ready yet?
19:04 May 3rd, 2011
I updated my drivers to 270.61, but it doesn't work, heres the dump from blenders console:

location::-1
Traceback (most recent call last):
File "C:\PROGRA~1\BLENDE~1\Blender\2.57\scripts\addons\cycles\__init__.py", li
ne 44, in __init__
engine.init()
File "C:\PROGRA~1\BLENDE~1\Blender\2.57\scripts\addons\cycles\engine.py", line
22, in init
from cycles import libcycles_blender as lib
ImportError: DLL load failed: The specified module could not be found.

My graphics card is the Nvidia GeForce GT 230M, its a mobile card.
Running Win7 x64
18:33 May 3rd, 2011
Forgot to write:
Win7 x64
NVIDIA drivers 270.61
18:17 May 3rd, 2011
Awesome.
Everything is working fine and fast.
C2Q Q8200 @ 3,33GHz
NVidia EVGA GTX460 SC EE (Core @850MHz)
17:48 May 3rd, 2011
Sweet! Downloading now.
16:41 May 3rd, 2011
Good release XercesBlue. Thank you for building it.
11:53 May 3rd, 2011
Congrats XercesBlue ,Thanks for the build :)
Cheers,
Tungerz
Feeling talkative?
Log in to leave a comment.